Kuchnia

na słodko

2 jajka
5 łyżek cukru, 100 g
8 g cukru waniliowego
5 łyżek oleju, 50 ml
2 i pół łyżki masła, 50g
8 g proszku do pieczenia
320 g mąki
Włóż trochę ciasta do zamrażarki na 20 minut
Średnica formy 24 cm, wysmarowanej masłem


Krem pomarańczowy:
Pół litra soku pomarańczowego, 500 ml
3 łyżki cukru 60g
4 łyżki skrobi, 70 g

Krem mleczny:
Pół litra mleka, 500 ml
3 łyżki cukru, 60 g
4 łyżki skrobi, 70 g
8 g cukru waniliowego

(Włóż je nad ogień, jednocześnie mieszając, bez przerwy, aż mieszanina uzyska gęstą konsystencję.)

(Robimy te kroki szybko, zanim mieszanina ostygnie i stanie się trudna)

●Temperatura piekarnika 180, czas pieczenia 25-30 minut.

● Do dekoracji: cukier puder
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation