Kuchnia

Przepisy

1. Ciasto na naleśniki:
0,25 kg mąki
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
1-2 jajka
szczypta soli
i ewentualnie łyżeczka cukru

2. Farsz:
1/2 kapusty pekińskiej
szczypta soli
1 pierś z kurczaka ( 2 połówki)
przyprawa do gyrosa/kebaba ( mi osobiście najbardziej smakuje przyprawa do gyrosa firmy PRYMAT)

3. Sos czosnkowy:
2-3 łyżki majonezu
jogurt naturalny
czosnek granulowany lub 1-2 ząbki czosnku
pieprz
sól
jeżeli ktoś lubi to odrobina cukru

Przygotowanie farszu:

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na patelni. Kapustę pekińską kroimy w drobne paski. Wkładamy do miski, posypujemy odrbiną soli i dodajemy usmażoną pierś z kurczaka. Całość mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation