Kuchnia

wypieki

Placuszki twarogowe
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, szukasz szybkiego, prostego przepisu? Zapraszam po przepis poniżej. Lekkie puszyste placuszki z twarogu, podane z dowolną konfiturą.
10 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 500 g twarogu półtłustego
• 4 całe jajka
• 1 ½ szk. mleka
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej
• Olej do smażenia
• 2 ½ szk. mąki pszennej
• Cukier puder do posypki
Sposób przygotowania:
1. Twaróg przekładam do miski, ugniatam widelce, dodaję jajka, mleko, wsypuję sodę oraz mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
2. Na rozgrzany olej nakładam ciasto łyżką. Smażę na wonnym ogniu z obu stron.
3. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem, można udekorować dżemem.
4. Gotowe.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation